Διάρθρωση προγράμματος ΜΒΑ (General Track)
Για την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο University of Athens MBA απαιτείται η επιτυχής παρακολούθηση 16 μαθημάτων ομαδοποιημένων σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.
Στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους οι φοιτητές μας επιλέγουν τον αριθμό των θεματικών ενοτήτων που θα παρακολουθήσουν κατά την χρονιά που ακολουθεί. Πιο συγκεκριμένα, ενημερώνουν την γραμματεία του University of Athens MBA αν θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα μίας ή δύο θεματικών ενοτήτων.
Τα μαθήματα των θεματικών ενοτήτων του ΜΒΑ (General track) παρακολουθούνται με συγκεκριμένη σειρά η οποία παρουσιάζεται στη συνέχεια αυτής της σελίδας. Η προβολή των θεματικών ενοτήτων που ακολουθεί περιλαμβάνει τόσο την συνοπτική, όσο και την αναλυτική παρουσίαση τους.
Συνοπτική παρουσίαση προγράμματος σπουδών

Θεματική Ενότητα Ι: Ποσοτική Ανάλυση και Οικονομικά για Διοικητικά Στελέχη
Χειμερινό εξάμηνο
- Παρουσίαση και Ανάλυση Λογιστικών Καταστάσεων
- Εφαρμοσμένη Στατιστική για Στελέχη Επιχειρήσεων
Εαρινό εξάμηνο
- Επιχειρησιακή Αναλυτική
- Οικονομικά για Διοικητικά Στελέχη
Θεματική Ενότητα ΙΙ: Χρηματοοικονομική και Λογιστική για Διοικητικά Στελέχη
Χειμερινό εξάμηνο
- Χρηματοοικονομική Διοίκηση
- Ανάλυση Επενδύσεων
Εαρινό εξάμηνο
- Χρηματοοικονομική Λογιστική
- Διαχείριση Χαρτοφυλακίου


Θεματική Ενότητα ΙΙΙ: Λήψη Διοικητικών Αποφάσεων
Χειμερινό εξάμηνο
- Διοίκηση Επιχειρήσεων
- Διοίκηση Μάρκετινγκ
Εαρινό εξάμηνο
- Στρατηγική Επιχειρήσεων
- Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων
Θεματική Ενότητα ΙV: Ειδικά Θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Χειμερινό εξάμηνο
- Διοικητική Λογιστική-Κοστολόγηση
- Διοίκηση Έργου
Εαρινό εξάμηνο
- Έρευνα Αγοράς
- Διοίκηση Αλλαγών

Αναλυτική παρουσίαση προγράμματος σπουδών
(Module I: Quantitative Analysis and Business Economics)
Η Θεματική Ενότητα «Ποσοτική Ανάλυση και Οικονομικά για Διοικητικά Στελέχη» έχει σκοπό να παράσχει το απαραίτητο υπόβαθρο γνώσεων ποσοτικών μεθόδων και οικονομικής θεωρίας σε στελέχη επιχειρήσεων, ή, γενικότερα σε κάθε ενδιαφερόμενο που σκοπεύει να απασχοληθεί σε τομείς που αφορούν την λειτουργία της επιχείρησης με την ευρεία έννοια του όρου. Η ύλη της συγκεκριμένης Θεματικής Ενότητας συνδυάζει την θεωρία με την πράξη, με την μελέτη πραγματικών περιπτώσεων και εφαρμογών.
Η ΘΕ περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:
Στο μάθημα «Παρουσίαση και Ανάλυση Λογιστικών Καταστάσεων» αρχικά θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι λογιστικές καταστάσεις (Ισολογισμός, Κατάσταση αποτελεσμάτων, Κατάσταση ταμειακών ροών, Κατάσταση μεταβολής ιδίων κεφαλαίων) και στην συνέχεια με τη χρήση συγκεκριμένων εργαλείων και ευρέως διαθέσιμων προγραμμάτων (όπως είναι το Microsoft Excel) θα αναλυθούν οι καταστάσεις χρηματοοικονομικής πληροφόρησης και θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα. Τα θέματα που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν τα εξής:
- Λογιστική πληροφόρηση
- Ισολογισμός
- Κατάσταση Αποτελεσμάτων
- Κατάσταση Ταμειακών Ροών
- Χρηματοοικονομική ανάλυση
- Ανάλυση Κοινού Μεγέθους
- Αριθμοδείκτες
- Προβλεπτικές Λογιστικές Καταστάσεις
Το μάθημα «Εφαρμοσμένη Στατιστική για Στελέχη Επιχειρήσεων» έχει στόχο να εισάγει τους φοιτητές στη Στατιστική σκέψη. Γίνεται μια εισαγωγή στην διαχείριση, ανάλυση και επεξεργασία δεδομένων με μεθοδολογίες περιγραφικής Στατιστικής. Το επόμενο βήμα είναι η παρουσίαση μεθοδολογιών Στατιστικής Συμπερασματολογίας, δηλαδή ένα μεγάλο μέρος των μεθόδων που χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή συμπερασμάτων για χαρακτηριστικά ενός ή περισσοτέρων πληθυσμών και τη σχέση μεταξύ τους. Με τη βοήθεια του λογισμικού Microsoft Excel, θα γίνει η εφαρμογή των μεθόδων σε διάφορα προβλήματα διοίκησης οικονομικών μονάδων και οργανισμών με δεδομένα που αντιστοιχούν σε πραγματικές καταστάσεις. Τα θέματα που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν τα εξής:
- Εισαγωγή στα δεδομένα και τη διαχείριση επιχειρησιακών προβλημάτων.
- Οι έννοιες πληθυσμός και δείγμα και τα εργαλεία περιγραφικής ανάλυσης δεδομένων.
- Διαστήματα Εμπιστοσύνης και μελέτες περίπτωσης.
- Έλεγχοι υποθέσεων για διοικητικές αποφάσεις
- Ανάλυση διακύμανσης στο οικονομικό περιβάλλον
- Βιοστατιστική για την ειδίκευση της Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείαw
Το μάθημα «Οικονομικά για Διοικητικά Στελέχη» πραγματοποιεί επισκόπηση των βασικών αρχών που διέπουν την οικονομική δραστηριότητα και την κατανόηση του ρόλου των μακροοικονομικών εργαλείων και πολιτικών. Στη συνέχεια, εξετάζονται τα διαχρονικά μακροοικονομικά υποδείγματα και συνδέεται η οικονομία μίας χώρας με το διεθνές χρηματοοικονομικό περιβάλλον. Τα θέματα που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν τα εξής:
- Βασικές έννοιες οικονομικών
- Πληθωρισμός και επιτόκια
- Οικονομικοί κύκλοι
- Χρήμα και τραπεζικό σύστημα
- Το διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα
Το μάθημα «Επιχειρησιακή Αναλυτική» πραγματεύεται εισαγωγικά ζητήματα επιχειρηματικής αναλυτικής (Business analytics), δηλαδή ένα μεγάλο μέρος των μεθόδων που χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή συμπερασμάτων για ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες επιχειρήσεις. Με τη βοήθεια του λογισμικού Microsoft Excel, θα γίνει η εφαρμογή των μεθόδων σε διάφορα προβλήματα διοίκησης Επιχειρήσεων και οργανισμών με δεδομένα που αντιστοιχούν σε πραγματικές καταστάσεις και θα γίνουν οι σχετικές προβλέψεις. Τα θέματα που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν τα εξής:
- Ανάλυση παλινδρόμησης και τάσεις στα δεδομένα
- Ερμηνεία και αξιολόγηση αποτελεσμάτων παλινδρόμησης
- Εισαγωγή στις τεχνικές προβλέψεων
- Μέθοδοι προβλέψεων για οικονομικές και επιχειρηματικές αποφάσεις
- Προβλεπτικές λογιστικές καταστάσεις
- Διατύπωση προβλημάτων
(Module II: Finance and Accounting for Executives)
Η Θεματική Ενότητα «Χρηματοοικονομική και Λογιστική για Διοικητικά Στελέχη» έχει σκοπό να παρουσιάσει και να αναλύσει την θεωρία και τις πρακτικές εφαρμογές της χρηματοοικονομικής διοίκησης, της ανάλυσης επενδύσεων και της διαχείρισης χαρτοφυλακίου, με απώτερο σκοπό τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας λήψης αποτελεσματικών αποφάσεων, καθώς επίσης να παράσχει το απαραίτητο υπόβαθρο γνώσεων για τους τρόπους δημιουργίας λογιστικών - χρηματοοικονομικών πληροφοριών. Η ύλη της συγκεκριμένης Θεματικής Ενότητας συνδυάζει την θεωρία με παραδείγματα και με την μελέτη πραγματικών περιπτώσεων και εφαρμογών.
Η ΘΕ περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:
Το μάθημα «Χρηματοοικονομική Διοίκηση» σκοπεύει στη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των συμμετεχόντων στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σύγχρονου, παγκοσμιοποιημένου και έντονα ανταγωνιστικού οικονομικού περιβάλλοντος. Τα θέματα που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν τα εξής:
- Διαχρονική αξία του χρήματος
- Κόστος κεφαλαίου
- Προϋπολογισμός επενδύσεων κεφαλαίου
- Κεφαλαιακή διάρθρωση
- Μερισματική πολιτική
Το μάθημα «Ανάλυση Επενδύσεων» συνδέεται με τη προσπάθεια να καθορισθεί εάν μια επένδυση έχει αποτιμηθεί σωστά από τους επενδυτές στην αγορά. Η σύγχρονη προσέγγιση δίνει έμφαση όχι μόνο στην εκτίμηση των αποδόσεων των επενδύσεων, αλλά και στον κίνδυνο τον οποίο ενέχουν οι επενδύσεις αυτές, πολύ περισσότερο όταν αυτές συνθέτουν ένα χαρτοφυλάκιο. Τα θέματα που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν τα εξής:
- Απόδοση και κίνδυνος
- Αγορές χρήματος και κεφαλαίου
- Αποτίμηση αξιογράφων σταθερού εισοδήματος
- Αποτίμηση μετοχών
- Θεωρία χαρτοφυλακίου
- Θεωρία κεφαλαιαγοράς
Το μάθημα «Χρηματοοικονομική Λογιστική» παρέχει στους φοιτητές βασικές γνώσεις λογιστικής που σχετίζονται με το λογιστικό κύκλωμα που ακολουθείται από το λογιστήριο μιας επιχείρησης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σύνταξη των λογιστικών καταστάσεων. Τα θέματα που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν τα εξής:
- Λογιστικά Πρότυπα
- Λογιστικά Βιβλία
- Λογιστικό Κύκλωμα
- Απογραφή και Τακτοποίηση Αποκλίσεων
- Προσδιορισμός Λογιστικού Αποτελέσματος
Το μάθημα «Διαχείριση Χαρτοφυλακίου» παρουσιάζει την σύγχρονη προσέγγιση στη διαχείριση χαρτοφυλακίου, η οποία βασίζεται στις εκτιμήσεις της απόδοσης και του κινδύνου του χαρτοφυλακίου και στις προτιμήσεις του επενδυτή μεταξύ απόδοσης και κινδύνου. Διαχείριση χαρτοφυλακίου λέγεται η διαδικασία συνδυασμού διάφορων αξιογράφων σε ένα χαρτοφυλάκιο, το οποίο δημιουργείται ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του κάθε επενδυτή, η παρακολούθηση του χαρτοφυλακίου αυτού και η αποτίμηση της απόδοσής του. Τα θέματα που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν τα εξής:
- Το προφίλ του επενδυτή
- Κατανομή περιουσιακών στοιχείων
- Τεχνική ανάλυση
- Θεωρία αποτελεσματικών αγορών
- Στρατηγικές διαχείρισης χαρτοφυλακίου χρηματοοικονομικών προϊόντων
- Εταιρίες επενδύσεων
- Αξιολόγηση απόδοσης χαρτοφυλακίου
(Module III: Managerial Decision Making)
Η Θεματική Ενότητα «Λήψη Διοικητικών Αποφάσεων» έχει σκοπό να παράσχει το απαραίτητο υπόβαθρο γνώσεων ως προς τη διαδικασία λήψης απόφασης σχετικά με την οργάνωση, διοίκηση και στρατηγική μιας επιχείρησης, εξετάζοντας τη διοίκηση ανθρώπινων πόρων και το μάρκετινγκ. Η ύλη της συγκεκριμένης Θεματικής Ενότητας συνδυάζει την θεωρία με παραδείγματα και με την μελέτη πραγματικών περιπτώσεων και εφαρμογών.
Η ΘΕ περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:
Το μάθημα «Διοίκηση Επιχειρήσεων» είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει εφαρμοσμένες γνώσεις, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν άμεσα στους χώρους εργασίας. Στο πλαίσιο του μαθήματος οι φοιτητές εισάγονται στην έννοια και την σημασία του μάνατζμεντ και της ηγεσίας σε μια σύγχρονη επιχείρηση με σκοπό την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς της. Τα θέματα που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν τα εξής:
- Οι βασικές αρχές μάνατζμεντ
- Οι σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα διοικητικά στελέχη
- Ο ρόλος του μάνατζερ στη σύγχρονη επιχείρηση και οι βασικές λειτουργίες του μάνατζμεντ
- Τα διαφορετικά στυλ ηγεσίας
- Η διαδικασία λήψης αποφάσεων
Ο σκοπός του μαθήματος «Διοίκηση Μάρκετινγκ» είναι η εισαγωγή των εκπαιδευομένων στην επιστήμη του Μάρκετινγκ και η θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των συμμετεχόντων στις βασικές αρχές και τα εργαλεία του Μάρκετινγκ. Ο τομέας του Μάρκετινγκ αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο νευραλγικά τμήματα μιας οικονομικής μονάδας, καθώς διαχειρίζεται ένα ιδιαίτερα σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού της. Τα θέματα που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν τα εξής:
- Βασικές έννοιες Μάρκετινγκ
- Ανάλυση περιβάλλοντος Μάρκετινγκ
- Βασικές αρχές συμπεριφοράς καταναλωτή
- Τμηματοποίηση αγοράς και τοποθέτηση προϊόντος
- Έρευνα μάρκετινγκ και αγοραστική συμπεριφορά καταναλωτών
- Μίγμα μάρκετινγκ (προϊόν, τιμή, διάθεση, προβολή και προώθηση)
- Στρατηγικό μάρκετινγκ
- Σχεδιασμός, οργάνωση και έλεγχος μάρκετινγκ
Το μάθημα «Στρατηγική Επιχειρήσεων» είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει εφαρμοσμένες γνώσεις, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν άμεσα στους χώρους εργασίας. Ταυτόχρονα, προωθείται η εξέταση ενός συνόλου από έννοιες, μεθόδους και εργαλεία για τη διαμόρφωση της στρατηγικής μιας επιχείρησης και την υλοποίησή της. Οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να αναλύουν το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον μιας επιχείρησης και να εφαρμόζουν έννοιες και θεωρίες που αναφέρονται στην χάραξη και εφαρμογή επιχειρησιακών στρατηγικών. Τα θέματα που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν τα εξής:
- Θεωρίες οργάνωσης
- Ανάλυση εξωτερικού περιβάλλοντος και ανταγωνισμού, εκτίμηση ευκαιριών και απειλών
- Ανάλυση εσωτερικού περιβάλλοντος, αξιολόγηση δυνάμεων και αδυναμιών
- Διαμόρφωση και υλοποίηση στρατηγικής
Το μάθημα «Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων» βοηθά στην κατανόηση των εννοιών, του περιεχομένου και των συγχρόνων εξελίξεων της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το πολυτιμότερο ίσως κεφάλαιο μιας επιχείρησης ή ενός οργανισμού, καθώς είναι ο παράγοντας που βοηθά μια επιχείρηση να ξεχωρίσει. Η επιχείρηση στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον βασίζεται όχι μόνο στις γνώσεις και τις δεξιότητες των εργαζομένων της, αλλά και στη δέσμευσή τους με την εργασία, τους συναδέλφους τους και την αποστολή της επιχείρησης. Κατά συνέπεια, η διαχείριση του ανθρώπινου παράγοντα είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία κάθε οργανισμού. Τα θέματα που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν τα εξής:
- Η λειτουργία της διοίκησης ανθρωπίνων πόρων
- Η ανάλυση και περιγραφή των θέσεων εργασίας
- Ο προγραμματισμός ανθρώπινου δυναμικού
- Πρακτικές που χρησιμοποιούνται για την στελέχωση των επιχειρήσεων και οργανισμών με ανθρώπινο δυναμικό
- Εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων
- Παροχή κινήτρων και αξιολόγηση προσωπικού
- Πολιτική και συστήματα αμοιβών
(Module IV: Special Topics in Business Administration)
Η Θεματική Ενότητα «Ειδικά Θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων» δίνει την δυνατότητα στους φοιτητές να εμβαθύνουν, σε γνωστικά αντικείμενα του άμεσου ενδιαφέροντός τους.
Η ΘΕ περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:
Στο μάθημα «Διοικητική Λογιστική – Κοστολόγηση» θα αναλυθούν ουσιώδη θέματα διοικητικής λογιστικής και θα δοθεί έμφαση στη διαδικασία προσδιορισμού του κόστους παραγωγής με σκοπό τη τιμολόγηση του προϊόντος. Διοικητική Λογιστική είναι η λογιστική που παρέχει πληροφορίες στη διοίκηση μιας επιχείρησης για να λάβει αποτελεσματικές αποφάσεις και επομένως συνδέεται με όλα τα θέματα της επιχείρησης. Τα θέματα που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν τα εξής:
- Διοικητική λογιστική και διοικητικός έλεγχος
- Λήψη βραχυπρόθεσμων αποφάσεων
- Μέθοδοι κοστολόγησης
- Αποφάσεις τιμολόγησης
- Προϋπολογισμοί
Σκοπός του μαθήματος «Διοίκηση Έργου» είναι η παροχή των απαραίτητων γνώσεων έτσι ώστε οι φοιτητές να είναι σε θέση να εξετάσουν και να αξιολογήσουν κριτικά τα προβλήματα που σχετίζονται με την επιλογή των έργων, την αξιολόγηση των έργων και των διαχειριστών τους, τη διαχείριση όλων των εμπλεκομένων μερών και την επικοινωνία τους. Τα θέματα που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν τα εξής:
- Κύκλος ζωής έργου
- Μελέτη σκοπιμότητας
- Επιλογή έργου
- Διαχείριση εύρους έργου
- Δομή ανάλυσης εργασιών
- Διαχείριση χρόνου
- Μέθοδοι κρίσιμης διαδρομής
- Διάγραμμα Gantt
- Εκτίμηση κόστους
- Εκτέλεση, παρακολούθηση και έλεγχος έργου
Ο σκοπός του μαθήματος «Έρευνα Αγοράς» είναι η κατανόηση των αρχών της έρευνα αγοράς και η εμπέδωση των μεθόδων εμπειρικής έρευνας στο ευρύτερο πεδίο του μάρκετινγκ. Το μάθημα παρουσιάζει τις μεθόδους και τις τεχνικές για τη σωστή διενέργεια της Έρευνας Αγοράς και την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της. Τα θέματα που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν τα εξής:
- Βασικές αρχές έρευνας αγοράς
- Σχεδιασμός έρευνας
- Είδη ερευνών
- Πηγές δεδομένων για έρευνες μάρκετινγκ
- Ποιοτική έρευνα αγοράς
- Σύγχρονοι τρόποι συλλογής δεδομένων
- Η έννοια της μέτρησης και οι κλίμακες μέτρησης στην έρευνα αγοράς
- Ανάπτυξη ερωτήσεων σε δημοσκοπήσεις
- Σχεδιασμός ερωτηματολογίου
- Μέθοδοι συλλογής πρωτογενών δεδομένων με δημοσκοπήσεις
- Η έννοια και οι διαδικασίες της δειγματοληψίας
- Βασικές αρχές και κύριες μέθοδοι ανάλυσης εμπειρικών δεδομένων
Το μάθημα «Διοίκηση Αλλαγών» βοηθά τους φοιτητές να κατανοήσουν τις αρχές, τις μεθόδους και τις πρακτικές που είναι απαραίτητες για τον εντοπισμό, την επεξεργασία και την αποτελεσματική διαχείριση των αλλαγών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Περιλαμβάνει μεθόδους που αναπροσαρμόζουν ή επαναπροσδιορίζουν τη χρήση των πόρων, τις επιχειρηματικές διαδικασίες, τις κατανομές των προϋπολογισμών ή άλλους τρόπους λειτουργίας που αλλάζουν σημαντικά μια εταιρεία ή έναν οργανισμό. Τα θέματα που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν τα εξής:
- Εισαγωγή στη Διοίκηση Αλλαγών
- Είδη αλλαγών
- Η αναγκαιότητα για αλλαγές
- Ορισμός και επιδράσεις της Διοίκησης Αλλαγών
- Εμπόδια της Διοίκησης Αλλαγών
- Εντοπισμός απαιτούμενων αλλαγών
- Μοντέλα Διοίκησης Αλλαγών
- Η συμβολή της οργανωσιακής συμπεριφοράς στη Διοίκηση Αλλαγών
- Ανάπτυξη κουλτούρας Διοίκησης Αλλαγών
- Ανάπτυξη ηγετικής στάσης, στυλ ηγεσίας
- Η Διοίκηση Αλλαγών στον δημόσιο τομέα
- Θεωρίες αναδιοργάνωσης δημοσίων οργανισμών
- Ανασχεδιασμός επιχειρησιακών λειτουργιών
Σε κάθε μάθημα αντιστοιχούν 7,5 διδακτικές πιστωτικές μονάδες σύμφωνα με το European Credit Transfer System (ECTS). Αναλογικά, σε κάθε θεματική ενότητα αντιστοιχούν 30 ECTS. Στο σύνολο του προγράμματος αντιστοιχούν 120 ECTS, δηλαδή ο μέγιστος αριθμός που αφορά μεταπτυχιακά προγράμματα.
Σύμφωνα µε τα βασικά χαρακτηριστικά του European Credit Transfer and Accumulation System, 60 πιστωτικές μονάδες κατανέμονται σε φόρτο εργασίας ενός ακαδημαϊκού έτους πλήρους φοίτησης, είτε προπτυχιακού είτε μεταπτυχιακού επιπέδου.
Κατ’ επέκταση, δεν μπορεί ένα άτομο που φοιτά στο University of Athens MBA να παρακολουθήσει σε ένα ακαδημαϊκό έτος θεματικές ενότητες που αθροίζουν περισσότερες των 60 διδακτικών πιστωτικών μονάδων.