Μελίνα Τραυλού

Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών
Πρόεδρος της Neptune Lines


Η Μελίνα Τραυλού γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Northeastern στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

Είναι Πρόεδρος των ναυτιλιακών εταιρειών Neptune Lines Shipping and Managing Enterprises S.A., που κυριαρχεί στην Ελλάδα πάνω από τέσσερις δεκαετίες στον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών οχημάτων και της Neptune Dry Management Company, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών ξηρού φορτίου.

Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Greek National Committee του νηογνώμονα DNV-GL, του διοικητικού συμβουλίου του Hellenic Mutual War Risks Association (Bermuda) Limited καθώς και του Board of Trustees του Πανεπιστημίου Northeastern της Βοστώνης. Επίσης, είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Malta International Shipowners Association και διατελεί Επίτιμος Πρόξενος του Προξενείου της Δανίας στον Πειραιά.

Αξιακός της κώδικας η κοινωνική αλληλεγγύη. Η κοινωνική προσφορά τόσο των εταιριών της, όσο και της ιδίας είναι διαχρονική, συνεπής και αναγνωρισμένη και ξεχωρίζει στο χώρο της ναυτιλίας για τη διακεκριμένη δράση όσον αφορά στο περιβάλλον, στην κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση.

Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της ΣYN-ENΩΣIΣ, που είναι ο «βραχίονας» κοινωνικής προσφοράς που έχει αναπτύξει η Ένωση Eλλήνων Eφοπλιστών καθώς και ιδρυτικό μέλος της Axion Hellas, που στηρίζει έμπρακτα ευάλωτες ομάδες σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Συμμετείχε ενεργά και στην ίδρυση της μη κυβερνητικής οργάνωσης για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, Endeavor Greece.

 
Η Μελίνα Τραυλού, σχετικά με τη συμμετοχή της στο University of Athens MBA Advisory Board τονίζει ότι «Οι νέες και οι νέοι αποτελούν την εθνική παρακαταθήκη μας. Έχουμε την υποχρέωση να συμβάλλουμε στην πρόοδο, στην επαγγελματική τους ενδυνάμωση και ανέλιξη. Ως μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπή του Προγράμματος MBA, συμμετέχουμε ενεργά στην ενίσχυση του μέλλοντος μας, ως οικονομία, αλλά και ως κοινωνία».