Κωστάντζα Σμπώκου - Κωνσταντακοπούλου

Διευθύνουσα Σύμβουλος και Συνιδιοκτήτρια
της ξενοδοχειακής εταιρείας Golf Residences Α.Ε., (Phāea Resorts)


Η Κωστάντζα Σμπώκου γεννήθηκε στην Κρήτη.

Είναι Συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ξενοδοχειακής εταιρείας Golf Residences Α.Ε., (Phāea Resorts).

Eίναι Επικεφαλής του Τμήματος Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και Προμήθειας Εξοπλισμού του ομίλου T.E.MEΣ. Α.Ε, ο οποίος δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και τη διαχείριση τουριστικών και οικιστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα.

Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Endeavor Greece, μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου (ΙΚΒΚΚ). Επίσης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Zeus + Δione Α.Ε..

Σπούδασε στην Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Harvard Graduate School of Design.

Μιλάει Αγγλικά, Τούρκικα, Ισπανικά.

 
Η Κωστάντζα Σμπώκου - Κωνσταντακοπούλου, σχετικά με τη συμμετοχή της στο University of Athens MBA Advisory Board υπογραμίζει ότι «Η πρωτοβουλία του University of Athens MBA να δημιουργήσει ένα Advisory Board με ανθρώπους από τον επιχειρηματικό κόσμο για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας, είναι εξαιρετική. Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή μου να συμμετέχω».