Θεόδωρος Τρύφων

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας
και Συνδιευθύνων Σύμβουλος της ELPEN SA


Ο Θεόδωρος Τρύφων γεννήθηκε στη Μυτιλήνη Λέσβου. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Southampton, στην Αγγλία. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), στο Πανεπιστήμιο του City, London Business School. Το 1992 εντάχθηκε στο δυναμικό της ELPEN και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος και Συνδιευθύνων σύμβουλος του ομίλου ELPEN.

O Όμιλος ELPEN είχε κύκλο εργασιών για το 2022 ύψους 300.000.000€ και απασχολεί πάνω από 1.350 εργαζόμενους. Διαθέτει τρείς παραγωγικές μονάδες στο Πικέρμι Αττικής ενώ τον Νοέμβριο του 2022 θα ξεκινήσει και η λειτουργία του νέου εργοστασίου παραγωγής φαρμάκων 12.000τμ στην Κερατέα Αττικής που θα έχει εξαγωγικό προσανατολισμό. Η ΕΛΠΕΝ κατέχει ηγετική θέση στην αγορά του φαρμάκου, εξάγει σε πάνω από 40 χώρες και έχει το μεγαλύτερο Ιδιωτικό Πειραματικό Κέντρο Φαρμακευτικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), ενός Συλλόγου με 49 μέλη (45 παραγωγικές μονάδες). Το 2019 εκλέχτηκε Μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) και Μέλος του ΔΣ της Medicines for Europe, Ευρωπαϊκής Ένωσης Γενόσημων και φαρμάκων προστιθέμενης αξίας.

 
Ο Θεόδωρος Τρύφων, σχετικά με τη συμμετοχή του στο University of Athens MBA Advisory Board σημειώνει: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να συμμετέχω στη Συμβουλευτική Επιτροπή του MBA του Πανεπιστημίου Αθηνών που αναδεικνύει στελέχη υψηλής εξειδίκευσης. Η διασύνδεση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας με το Πανεπιστήμιο και με τους νέους επιστήμονες είναι ο δρόμος για την ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής και έρευνας. Μέσω αυτού στόχος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον».