Θεοδόσης Μιχαλόπουλος

Γενικός Διευθυντής Financial Services
της Microsoft UK


Ο Ο κ. Μιχαλόπουλος έχει διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία στον κλάδο της Τεχνολογίας, προωθώντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό ιδιωτικών και δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, με έμφαση στις προηγμένες τεχνολογίες, την υιοθέτηση του Cloud και τις λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης.

Από τη θέση πλέον του Γενικού Διευθυντή Financial Services για το Ηνωμένο Βασίλειο, ηγείται του κλάδου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με στόχο την ενίσχυση συνεργασιών με τράπεζες, κεφαλαιοαγορές και ασφαλιστικούς οργανισμούς σε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα παγκοσμίως, βοηθώντας τους οργανισμούς να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του ως Γενικός Διευθυντής της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, η θυγατρική ανάμεσα σε άλλα επιτεύγματα διακρίθηκε διεθνώς ως «Θυγατρική της Χρονιάς». Ο κ. Μιχαλόπουλος εντάχθηκε στο δυναμικό της Microsoft το 2014, με ευθύνη τη Διεύθυνση Πωλήσεων Καταναλωτικών Προϊόντων (Consumer Channels Group) για την Ελλάδα, προερχόμενος από τη Vodafone, με εμπειρία σε υψηλόβαθμες θέσεις πωλήσεων και marketing.

Είναι κάτοχος πτυχίου BEng in Electrical & Electronic Engineering από το Πανεπιστήμιο του Sussex, και έχει Μεταπτυχιακές Σπουδές, MSc in Communications & Signal Engineering από το Imperial College of Science & Technology του Λονδίνου και MBA από το ALBA (Athens Laboratory of Business Administration).

 
Ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, σχετικά με τη συμμετοχή του στο University of Athens MBA Advisory Board τονίζει ότι «Πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη έρχονται να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ εταιρειών με νέους επαγγελματίες. Ενισχύοντας τους απόφοιτους στην πρώτη τους επαφή με την αγορά εργασίας, βοηθάμε ουσιαστικά στο brain-drain, μειώνοντας τη φυγή νέου ταλέντου στο εξωτερικό και αυξάνοντας συνολικά τη νεανική απασχολησιμότητα. Στη Microsoft οραματιζόμαστε ένα ψηφιακό μετασχηματισμό ο οποίος δεν αφήνει κανέναν πίσω, και αυτό το Πρόγραμμα αποτελεί σύμμαχος στη συνεχόμενη προσπάθειά μας σε αυτή την κατεύθυνση».