Θεοδόσης Μιχαλόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος
της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας


Ο κ. Μιχαλόπουλος έχει διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία στον κλάδο της Τεχνολογίας, προωθώντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό ιδιωτικών και δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, με έμφαση στις προηγμένες τεχνολογίες, την υιοθέτηση του Cloud και τις λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης.

Κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, από τον Δεκέμβριο του 2019, με τη Microsoft Ελλάδας Κύπρου και Μάλτας να διακρίνεται για τα αποτελέσματά της ως “Θυγατρική της Χρονιάς” από τη Microsoft Corp.

Ο κ. Μιχαλόπουλος εντάχθηκε στο δυναμικό της Microsoft το 2014, με ευθύνη τη Διεύθυνση Πωλήσεων Καταναλωτικών Προϊόντων (Consumer Channels Group) για την Ελλάδα, προερχόμενος από τη Vodafone, με εμπειρία σε υψηλόβαθμες θέσεις πωλήσεων και marketing.

Είναι κάτοχος πτυχίου BEng in Electrical & Electronic Engineering από το Πανεπιστήμιο του Sussex, και έχει Μεταπτυχιακές Σπουδές, MSc in Communications & Signal Engineering από το Imperial College of Science & Technology του Λονδίνου και MBA από το ALBA (Athens Laboratory of Business Administration).

 
Ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, σχετικά με τη συμμετοχή του στο University of Athens MBA Advisory Board τονίζει ότι «Πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη έρχονται να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ εταιρειών με νέους επαγγελματίες. Ενισχύοντας τους απόφοιτους στην πρώτη τους επαφή με την αγορά εργασίας, βοηθάμε ουσιαστικά στο brain-drain, μειώνοντας τη φυγή νέου ταλέντου στο εξωτερικό και αυξάνοντας συνολικά τη νεανική απασχολησιμότητα. Στη Microsoft οραματιζόμαστε ένα ψηφιακό μετασχηματισμό ο οποίος δεν αφήνει κανέναν πίσω, και αυτό το Πρόγραμμα αποτελεί σύμμαχος στη συνεχόμενη προσπάθειά μας σε αυτή την κατεύθυνση».