Δρ. Βασίλειος Χατζίκος

Διευθύνων Σύμβουλος
της Siemens A.E.


Με πολυετή επαγγελματική εμπειρία σε θέσεις διοίκησης, πωλήσεων και μάρκετινγκ στον κλάδο της τεχνολογίας μεγάλων εταιρειών στην Ελλάδα, καθώς και με ιστορικό σημαντικών ακαδημαϊκών επιτευγμάτων, όπως συμμετοχή σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, διαλέξεις και δημοσιεύσεις σε διεθνή ερευνητικά περιοδικά, ο Δρ. Βασίλειος Χατζίκος εντάχθηκε στη Siemens Α.Ε. το 2016, αναλαμβάνοντας αρχικά τη θέση του Business Unit Manager στο τμήμα Electrical Products και μετέπειτα στο τμήμα Motion Control.

Από τον Φεβρουάριο του 2021, ο Δρ. Βασίλειος Χατζίκος είναι Επικεφαλής του τομέα Digital Industries στη Siemens Ελλάδος και ηγείται της προσπάθειας υιοθέτησης τεχνολογικών λύσεων και καινοτομιών από το παγκόσμιο δίκτυο της Siemens στην Ελλάδα, με στόχο την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού των ελληνικών επιχειρήσεων και τη μετάβαση της ελληνικής βιομηχανίας στο Industry 4.0.

Ανέλαβε το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου της Siemens A.E. την 1η Φεβρουαρίου 2022 και παραμένει Eπικεφαλής της Siemens Digital Industries.

Ο Δρ Βασίλειος Χατζίκος κατέχει Διδακτορικό δίπλωμα στο Engineering από το Πανεπιστήμιο του Sheffield.

 
Ο Δρ. Βασίλειος Χατζίκος, σχετικά με τη συμμετοχή του στο University of Athens MBA Advisory Board δηλώνει «Είναι ιδιαίτερη τιμή να αποτελώ μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής και να βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσο καταξιωμένα στελέχη της Ελληνικής Αγοράς. Στόχος μου θα είναι να μεταδώσω, μέσα από την πορεία και την εμπειρία μου, πολύτιμη γνώση για την περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος από το οποίο θα αναδυθούν οι επόμενοι ηγέτες των επιχειρήσεων.».