Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος
του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών


Ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών που αποτελεί την ηγετική επιχείρηση του κλάδου υγείας στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Παράλληλα, ο Δρ. Αποστολόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της οικογενειακής Holding (G. Apostolopoulos Holdings S.A.)

Ο Δρ. Β. Αποστολόπουλος είναι Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) στην οποία προέδρευσε από το 2012 έως το 2022, μέλος του Advisory Board του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Αθηναϊκής Λέσχης», της πιο ιστορικής λέσχης της Ελλάδος.

Το 2020 του απονεμήθηκε το «Βραβείο Συνολικής Προσφοράς» (Lifetime Achievement Award) του Βρετανικού Συμβουλίου, που δόθηκε για πρώτη φορά σε Έλληνα. Για την επιχειρηματική του δράση διακρίθηκε στα πλαίσια του διαγωνισμού της EY «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» τον Φεβρουάριο του 2022 ως Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας της χρονιάς 2021.

Είναι παντρεμένος με τη Ρόη Δανάλη και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

 
Ο Δρ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, σχετικά με τη συμμετοχή του στο University of Athens MBA Advisory Board υπογραμμίζει πως «η ουσιαστική διασύνδεση της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με την αγορά, είναι κρίσιμο ζητούμενο για την ενίσχυση της ανάπτυξης, αξιοποιώντας το Ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό και επενδύοντας στις δεξιότητές του. Συμβάλλει στην αλλαγή κουλτούρας και την προαγωγή της επιχειρηματικότητας, στη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, υπηρετεί και προάγει έμπρακτα το ‘upskilling-reskilling’, και ενισχύει την ανάπτυξη. Αποτελεί τιμή η συμμετοχή μου στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία του πιο ιστορικού Ελληνικού Πανεπιστημίου, στο οποίο ολοκλήρωσα την Διδακτορική μου διατριβή και αποτελεί το διαχρονικό σημείο αναφοράς στην Ελληνικό ακαδημαϊκό χάρτη».