Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
Eurolife FFH


O Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου είναι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου της Eurolife FFH Ασφαλιστικής.

Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Aντιπρόεδρος της Insurance Europe, μέλος του Advisory Board της Α.Μ. Nomikos Transworld Maritime Agencies S.A και μέλος του Executive Board for Europe, Middle East and Africa του Wharton School, University of Pennsylvania. Είναι επίσης Πρόεδρος του Hellenic Advisory Board του South East European Studies at Oxford (SEESOX) , μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Επενδύσεων του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) καθώς και μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Τελεί επίσης Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Wharton Club of Greece.

Μεταξύ άλλων Διοικητικών Συμβουλίων, έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της S&B Industrial Minerals Holdings S.A.R.L. ,της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Grivalia Hospitality S.A.

Ο κ. Σαρρηγεωργίου είναι πτυχιούχος MBA Finance του Wharton School of the University of Pennsylvania και κάτοχος MSc και BSc Πολιτικού Μηχανικού του Columbia University.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε μεγάλους χρηματοοικονομικούς ομίλους στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

 
Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου δηλώνει ότι «Είναι μεγάλη η συζήτηση που υπάρχει εδώ και χρόνια για την “αμοιβαία” δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες στην ανεύρεση στελεχών και παράλληλα και οι νέοι επαγγελματίες κατά τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας από την πλευρά τους. Κάθε πρωτοβουλία που έρχεται να συμβάλλει στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος και άρα να βοηθήσει την ελληνική οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική και να αναπτυχθεί, πρέπει να χαίρει υποστήριξης από εκείνους που κατέχουν θέσεις ευθύνης πρώτα από όλα. Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι στη Συμβουλευτική Επιτροπή αυτού του ΜΒΑ, του παλαιότερου ελληνικού πανεπιστημίου της χώρας μας, ανάμεσα σε εξαίρετους συνοδοιπόρους σε αυτή την ενέργεια».