

19 Ιανουαρίου 2023
4ο Workshop – «Lean startup: Από την ιδέα στην αγορά»
Συμμετέχοντες
Αντώντης Λιβιεράτος, Επίκουρος Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Περιγραφή
«Lean startup: Από την ιδέα στην αγορά» είναι ο τίτλος του workshop που προσφέρθηκε στα μέλη του University of Athens MBA NETwork στις 18/1/2023 με βασικό ομιλητή τον Επίκουρο Καθηγητή Αντώνη Λιβιεράτο, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στο συγκεκριμένο εργαστήριο (workshop) στο πλαίσιο του University of Athens MBA Business Series, είδαμε τα μικρά και γρήγορα βήματα που πρέπει να γίνουν για να «ανοιχθεί» στην αγορά μία startup και να δοκιμάσει τις δυνάμεις της. Αν το εγχείρημα αποτύχει, είναι προς όφελος όλων αυτό να γίνει γρήγορα, φθηνά και με ένα τρόπο που "δεν σκοτώνει" τη συνολική προσπάθεια.
Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η ανάδειξη των βημάτων και των εργαλείων που θα βοηθήσουν στη μετατροπή μιας ιδέας σε προϊόν (idea to product) και ενός προϊόντος σε μια επιχείρηση (product to business).
Πιο συγκεκριμένα, τα ζητήματα που εξετάστηκαν στο workshop ήταν:
-
Τι έχει αλλάξει στην επιχειρηματικότητα
-
Lean Startup. Τι είναι και που βοηθάει
-
Η επιχειρηματική ομάδα
-
Διαμόρφωση επιχειρηματικού μοντέλου
-
Problem Solution Fit
-
Minimum Viable Product (MVP)
-
Product Market Fit
Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Λιβιεράτο για την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση και τον χρόνο που αφιέρωσε στα μέλη μας για να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας.
Το workshop εντάχθηκε στο πλαίσιο του University of Athens MBA Business Series με συμμετέχοντες μέλη του NETwork του προγράμματος.
Steve Blank
Get out of the building (and talk to customers).