Από τη φοίτησή μου στο πρόγραμμα αποκόμισα όχι μόνο τις απαραίτητες γνώσεις για την οικονομική επιστήμη, αλλά και την εμπειρία να ανταπεξέρχομαι στα καθημερινά προβλήματα των σημερινών επιχειρήσεων.


Δημήτρης Ράλλης

Πριν τέσσερα χρόνια πήρα τη μεγάλη απόφαση να ξεκινήσω  το παρόν μεταπτυχιακό ,κάτι το οποίο με οδήγησε στο να  καταλάβω ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα πίσω από τις ατέρμονες γνώσεις που σου προσφέρει γύρω από την οικονομική επιστήμη σου δίνει την ώθηση  να ανοίξεις καινούργιους ορίζοντες. Πιο συγκεκριμένα αποτελεί κοινή διαπίστωση το γεγονός ότι όλοι οι φοιτητές μηδενός εξαιρουμένου καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για να μπορέσουν να κατακτήσουν τον τίτλο το οποίο απονείμει το πρόγραμμα MBA και αυτό φυσικά γίνεται πραγματικότητα με τη βοήθεια του τέλεια οργανωμένου προγράμματος  μαθημάτων που τους παρέχεται με σκοπό να τους κατευθύνει. Την στιγμή που θα διαβεί κάνεις το κατώφλι αυτού του ιστορικού  κτιρίου εκτός από την ικανοποίηση και ανακούφιση  την οποία θα αισθανθεί θα έχει συνειδητοποιήσει ότι από δω και στο εξής η ζωή του θα αποκτήσει άλλο νόημα, διότι πια θα έχει στα χέρια του ένα ανυπέρβλητο όπλο που τόσο μόχθησε δηλαδή τον τίτλο Master of Business Administration. Εν κατακλείδι στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι οι πυλώνες οι οποίοι στηρίζουν την προσωπικότητα αλλά και το Βιογραφικό μου έχουν ισχυροποιηθεί και αυτό ήρθε εις πέρας  με την αδιάκοπη στήριξη που είχα από κάθε καθηγητή που αποτελεί αυτό το ιστορικό  πανεπιστήμιο.

Μανιός Γεώργιος

Από τη φοίτησή μου στο ΜΒΑ με ειδίκευση τη Λογιστική διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα πολύ υψηλού επιπέδου Μεταπτυχιακό, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του προγράμματος σπουδών και των διδασκόντων. Η αποφοίτηση από το εν λόγω μεταπτυχιακό ήδη αποτελεί σημαντικό εφόδιο στην εργασιακή πορεία μου καθώς μου έχει διευρύνει τις γνώσεις μου στη Λογιστική.

Ιωάννης Φυτόπουλος

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA - Λογιστική, το οποίο παρακολούθησα, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον και το επέλεξα, καθώς στοχεύει στην πολύπλευρη προσέγγιση του συγκεκριμένου κλάδου. Η εκπόνηση των εργασιών που απαιτούνταν σε κάθε μάθημα, μου έδωσαν τη δυνατότητα να εξασκηθώ και να κατανοήσω σε βάθος τη διαδικασία συλλογής, καταγραφής και ελέγχου των επιχειρήσεων. Επιπλέον, συνέβαλαν στην εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων, που αποκόμισα, αλλά και στη διεύρυνση της αντιληπτικής μου ικανότητας αναφορικά με τις διαδικασίες λήψης καίριων αποφάσεων. Επιπρόσθετα, η άριστη επικοινωνία με τους καθηγητές με βοήθησε να επιλύσω απορίες, να επεκτείνω τις δεξιότητές μου και να προετοιμαστώ αποτελεσματικά για την αγορά εργασίας. Όλα τα παραπάνω καθώς και η στήριξη των καθηγητών μου, έδρασαν καταλυτικά στην απόφασή μου να συνεχίσω τις σπουδές μου σε διδακτορικό επίπεδο.

Θεοδώρα Ζαρουλέα

Ο σχεδιασμός του ΜΒΑ στο χώρο της Υγείας παρέχει στο φοιτητή την ευχέρεια να αναπτύξει δεξιότητες απόλυτα συνδεδεμένες με την αγορά εργασίας. Η προσέγγιση σύγχρονων προκλήσεων στο χώρο της υγείας δίνει την ευκαιρία για επιστημονική έρευνα υψηλών προτύπων. Τόσο η προσφερόμενη ακαδημαϊκή γνώση όσο και η επαγγελματική εμπειρία που μεταφέρεται μέσα από τις μελέτες περιπτώσεων, εκπορεύονται από καθηγητές με διεθνή καριέρα και βασίζονται σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρότυπα.

Γιώργος Φιλίνης

Απέκτησα ένα νέο ενδιαφέρον στη καριέρα και στη ζωή μου. Παρά την 20ετή εμπειρία μου στον χώρο, μαθαίνω καινούργια πράγματα και αισθάνομαι ότι γίνομαι πληρέστερος και πιο καταρτισμένος επαγγελματίας.


Αργύριος Τσακνής (απόφοιτος, 2018)

Η αποκόμιση που έχω από το μεταπτυχιακό είναι πολλή θετική. Μέσα από το μεταπτυχιακό κατάφερα να αποκτήσω γνώσεις που έχουν άμεση εφαρμογή στο κόσμο των επιχειρήσεων. Τόσο οι καθηγητές όσο και τα βιβλία βοήθησαν προς αυτή τη κατεύθυνση. Σίγουρα το συστήνω ανεπιφύλακτα!


Αχιλλέας Μπαντίκος

Με το ΠΜΣ, αντιμετώπισα θέματα που άπτονται στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων. Η θεματολογία των ασκήσεων και των θεμάτων εξάγεται από τον συνδυασμό της ακαδημαϊκής θεωρίας και της πρακτικής εφαρμογής έτσι όπως υλοποιούνται στην πράξη.


Πάνος Παπανδρεάδης

Η επιλογή μου να παρακολουθήσω το συγκεκριμένο ΜΠΣ ήταν από τις πιο σωστές στη ζωή μου.Το πολύ σωστά δομημένο πρόγραμμα σπουδών αλλά και το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας είναι αυτά που ξεχώρισα και με έκαναν να νιώσω πιο δικαιωμένος για την απόφασή μου.Συνεργάστηκα με καθηγητές που ήταν πάντα δίπλα μου και απέκτησα γνώσεις οι οποίες με κάνουν να νιώθω πιο σίγουρος βγαίνοντας πλέον στην αγορά εργασίας.


Βασίλης Γατσώρης

Όταν εργάζεσαι στις Οικονομικές Υπηρεσίες του μεγαλύτερου ασφαλιστικού Ταμείου της Ελλάδας, είναι σημαντικό να συμπληρώσεις το ακαδημαϊκό σου υπόβαθρο με πρακτική και θεωρητική γνώση για το πώς μέσω της Λογιστικής απεικονίζεται η οικονομική κατάσταση του φορέα και πως αυτή συμβάλλει για τη λήψη σημαντικών οικονομικών αποφάσεων. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜΒΑ-Λογιστική γεφύρωσε τις γνώσεις μου, τις δεξιότητες μου και την εμπειρία μου και με βοήθησε να αποκτήσω ένα εξαιρετικό υπόβαθρο οικονομικών και λογιστικών γνώσεων με την συμβολή αφενός των καθηγητών και αφετέρου της προσεκτικά επιλεγμένης βιβλιογραφίας. Εν κατακλείδι, το συγκεκριμένο ευρύ πρόγραμμα σπουδών και οι ευκαιρίες μάθησης που μου προσφέρθηκαν, μου έδωσαν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία.


Φωτεινή Σπανού (απόφοιτη, 2018)

I am going through the second semester in this full-time 2-year Post-graduation degree, and I am in the position to say that this Master is a Must-do for those who seek for broader-spectrum knowledge. Knowledge translates to power and power is giving choices to ourselves (and further to our families). The teaching Staff is really eager to transfer whatever is hidden in their minds. Statistics may not have been my strongest point but Strategics, Health Technology Assessment, Superior Accounting , Macroeconomics, Social Epidemiology and several other subjects were reached by studying and writing English and Hellenic references. As this Degree has proven to be very demanding upon the study hours to perform the basics on the examination dates, I strongly recommend it for the young at heart who have been joyed by the challenge to achieve the outmost of their abilities! I will close with Whitehead’s saying: “There is urgency in coming to see the world as a web of interrelated processes of which we are integral parts, so that all of our choices and actions have consequences for the world around us”. Enjoy this journey!


Πάνος Καίσαρης

Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα αποτελεί ένα σύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών μεταπτυχιακό. Μου παρέχει εξειδικευμένες και αναβαθμισμένες γνώσεις και δυνατότητα να έχω μια πλήρη, ολοκληρωμένη και ζωντανή εικόνα της Διοίκησης Οικονομικών Μονάδων. Αποτελεί μια άριστη επιλογή πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο, δεδομένου ότι δεν περιορίζεται στην παροχή θεωρητικών γνώσεων αλλά αναδεικνύει την διασύνδεση αυτών με την πράξη. Οι καθηγητές είναι άριστα καταρτισμένοι, προσηνείς και συνεργάσιμοι. Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η οργάνωσή του, η οποία ξεπερνά κάθε προσδοκία.


Σταυρούλα Αγγελοπούλου

Από τη μέχρι τώρα φοίτησή μου οι εντυπώσεις μου είναι πολύ θετικές. Είναι ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα, όπου πρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο σε μελέτη, αλλά η εκμάθηση και το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει. Θεωρώ ότι είναι αντάξιο των διεθνών προκλήσεων και του κύρους του ΕΚΠΑ. Οι καθηγητές εξαιρετικοί, τα συγγράμματα πολύ καλά και εξαιρετική και η γραμματειακή υποστήριξη του UoA ΜΒΑ.


B.K.

Σε ένα πραγματικά ανταγωνιστικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον στον χώρο της υγείας, το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό έρχεται πραγματικά να απαντήσει μέσω της εξειδικευμένης γνώσης που προσδίδει στις ολοένα αυξανόμενες προκλήσεις. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου από το συγκεκριμένο πρόγραμμα μου επιτρέπει να εμβαθύνω την γνώση μου στο οικονομικό πεδίο και να το προσαρμόσω στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς. Οι εισηγητές είναι εξαιρετικά καταρτισμένοι εστιάζοντας στα κατάλληλα σημεία προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στο εν λόγω πρόγραμμα. Είμαι πραγματικά πολύ ικανοποιημένος!


Βασίλειος Αντωνόπουλος

Από την έως τώρα φοίτησή μου στο πρόγραμμα έχω αποκομίσει σημαντικές γνώσεις, οι οποίες πρόκειται να με βοηθήσουν στη μετέπειτα εργασιακή μου πορεία. Σε αυτό, φυσικά, έχουν συνεισφέρει οι εξαιρετικοί εισηγητές των μαθημάτων που έχω παρακολουθήσει έως τώρα. Πρόκειται για ένα αξιόλογο πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει πολλές επαγγελματικές δυνατότητες.


Σωτηρία Κοτταρά

Η ευελιξία του ωραρίου σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο σπουδών και γνώσεων που προσφέρει το πρόγραμμα, το καθιστούν για εμένα σε ένα από τα καλύτερα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών για στελέχη που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια για την ταυτόχρονη επαγγελματική εξέλιξη τους.


Διονύσης Καλογερόπουλος

Με την περάτωση των μεταπτυχιακών σπουδών μου, αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός που παρακολούθησα ένα αρκετά απαιτητικό πρόγραμμα, αλλά συγχρόνως τόσο υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου και συνάντησα καθηγητές με πολύ υψηλό επιστημονικό υπόβαθρο. Αποτέλεσε την καλύτερη εμπειρία στην ζωή μου, διότι απέκτησα σημαντικές γνώσεις σε οικονομικό επίπεδο και με έκανε πολύ καλύτερο άνθρωπο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.


Α.Χ. (απόφοιτος, 2018)

Το μεταπτυχιακό είναι απολυτά στοχευμένο στις παραδόσεις του, κοντά στο μεταπτυχιακό φοιτητή με σεβασμό στη καθημερινότητά του. Είναι απαιτητικό, με μεγάλο εύρος ύλης και έμπειρους καθηγητές, δίδοντας όμως πάντα σαφείς κατευθύνσεις. Χρειάζεται βέβαια πρόγραμμα και συνεχής προσπάθεια. Είναι ένα μικρός μαραθώνιος με το κύρος του ΕΚΠΑ χωρίς απαγορευτικό και αλαζονικό κόστος.


Ανδρέας Γαλαζούλας

Ξεκίνησα το πρόγραμμα με σκοπό να αποκτήσω ένα επιπλέον προσόν, για να μπορώ να ανταποκριθώ στην απαιτητική αγορά εργασίας. Μέσα από την συγγραφή των γραπτών εργασιών και την παρουσία στις ΟΣΣ, τη διδαχή και τη μετάδοση γνώσεων από έμπειρους και συχνά απαιτητικούς καθηγητές, έμαθα και ανέπτυξα ικανότητες και δεξιότητες που με βοηθούν σημαντικά. Πλησιάζοντας προς το τέλος του προγράμματος, έχοντας ολοκληρώσει σχεδόν όλες τις Θεματικές Ενότητες, εμπρόθεσμα, θεωρώ πως το πρόγραμμα είναι μεν απαιτητικό, αλλά με "ταξίδεψε" ευχάριστα στην επιμόρφωση, διευρύνοντας το γνωστικό υπόβαθρο με παράλληλη ενδυνάμωση των ήδη υπαρχόντων γνωστικών μου εμπειριών.


Ε.Ι.Φ.

Από την έως τώρα φοίτησή μου στο πρόγραμμα σπουδών, αποκόμισα, με εύληπτο τρόπο από τους διδάσκοντες, χρήσιμες γνώσεις και εξειδικευμένες προσεγγίσεις σε θέματα που άπτονται της διαχρονικής διεθνούς και εγχώριας υγειονομικής πολιτικής, οι οποίες, μέσω της μελέτης τους, αποκαλύπτουν τον πυρήνα των παρατηρουμένων δυσαρμονιών στον υγειονομικό τομέα αποσαφηνίζουν τα βαθύτερα αίτια και εστιάζουν σε ενδιαφέρουσες προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.


Ισίδωρος Μέντης

Είναι ένα αρκετά αξιόλογο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με πλούσια θεματική και καλή οργάνωση των σημειώσεων και εργασιών ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς και οι εργαζόμενοι. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις δεξιότητες τους και δεν αρκούνται σε μια απλή διεκπεραίωση μεταπτυχιακού προγράμματος.Θα προτιμούσα ωστόσο να είχε μικρότερη διάρκεια το πρόγραμμα, ειδικά σε ότι αφορά τη διπλωματική.


Μ.Κ.

Τόσο το πρόγραμμα όσο και οι διδάσκοντες είναι πολύ αξιόλογοι. Μέσα από την διδασκαλία τους μεταδίδουν στους φοιτητές την ουσία και την αξία του προγράμματος με τρόπο ρεαλιστικό και άμεσα συνδεδεμένο με τις ανάγκες του σύγχρονου κοινωνικοοικονομικού πλαισίου.


Αικατερίνη Κατσίλα

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜΒΑ-Λογιστική που παρακολουθώ είναι ενδιαφέρον και στοχεύει στην πολύπλευρη προσέγγιση του κλάδου αυτού. Με την εκπόνηση τω εργασιών που απαιτούνται σε κάθε υποενότητα έχω τη δυνατότητα να εξασκηθώ και να κατανοήσω σε βάθος τη διαδικασία συλλογής, καταγραφής και ελέγχου της κερδοφορίας οικονομικών δραστηριοτήτων. Επιπλέον, η δια ζώσης επικοινωνία με τους καθηγητές με βοηθά να επιλύσω απορίες και να διευρύνω τους ορίζοντές μου, τον τρόπο σκέψης μου.


Θ.Ζ.

Από την φοίτησή μου στο ΜΠΣ, αν και δεν είχα παρακολουθήσει μαθήματα οικονομικών και ερχόμουν σε επαφή με νέα αντικείμενα για πρώτη φορά ανέπτυξα σε βάθος την κριτική μου σκέψη και η ζωή μου απέκτησε μία σημαντική διάσταση σε επίπεδα γνωριμιών με διακεκριμένους καθηγητές και απόκτησης ιδιαίτερων γνώσεων και δεξιοτήτων σε προκλητικά αντικείμενα. Επιδίωξή μου να ενασχοληθώ ξανά με ακαδημαϊκές σπουδές σε μετεγενέστερη περίοδο.


Α.Χ. (απόφοιτος, 2018)

Πολύ καλό πρόγραμμα με αξιόλογους καθηγητές και πάνω από όλα δίπλα στο φοιτητή. Θεωρώ πως η δομή του προγράμματος είναι ιδανική για φοιτητές που ταυτόχρονα εργάζονται και σαν το σημαντικότερο κομμάτι θα χαρακτήριζα την εκπόνηση εργασιών μιας και μας δίνεται η δυνατότητα να καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος της ύλης και να πάρουμε καθαρή και ουσιαστική γνώση. Το μόνο αρνητικό που έχω δει μέχρι τώρα είναι ότι σε μερικές υποενότητες ο αριθμός των συναντήσεων δεν επαρκεί και μάλλον θα έπρεπε να προστεθούν και άλλες.


Άλκης Πανταζάτος

Το παρόν μεταπτυχιακό πρόγραμμα παρέχει ένα από τα πιο δυνατά και δυναμικά προγράμματα σπουδών. Είναι ιδιαιτέρως απαιτητικό και οι διδάσκοντες πάντα προσπαθούν να κρατούν το επίπεδο παροχής γνώσεων και διδασκαλίας πολύ ψηλά. Ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του μεταπτυχιακού αυτού είναι η διάθεση παροχής μάθησης αλλά και η επικοινωνία των καθηγητών με τους φοιτητές.


Ι.Μ.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου στο πρόγραμμα έκανα για πρώτη φορά τη γνωριμία μου με το αντικείμενο της Λογιστικής και μπόρεσα να κατανοήσω καλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι επενδυτές στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον. Μέσω των εργασιών που μας δόθηκαν και των προβλημάτων που παρουσιάζονται στα βιβλία κατάφερα να αποκτήσω μία ξεκάθαρη εικόνα για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα διοικητικά στελέχη στις επιχειρήσεις που εργάζονται.


Απόστολος Σδρόλιας (απόφοιτος, 2018)

Θεωρώ πως θα με εξελίξει εργασιακά αλλά και θα μου διευρύνει τις γνώσεις μου πάνω στα οικονομικά. Θα προτιμούσα απλά περισσότερες ΟΣΣ.


Γιάννης Κιοσσές

Το ΜΒΑ - Λογιστική είναι μια πολύ καλή επιλογή για κάποιον που επιθυμεί να αποκτήσει MBA με κατεύθυνση τη Λογιστική. Παρέχει όλο το υλικό (έντυπο, ηλεκτρονικό, μελέτες περιπτώσεων κ.α.) και σε συνδυασμό με των υψηλών προσόντων Ακαδημαϊκών Καθηγητών θα σου δώσει όλα τα εφόδια για να ένα πετυχημένο μέλλον στο τομέα της Λογιστικής.


Λ.Κ.

Από την μέχρι σήμερα παρακολούθηση αυτού του μεταπτυχιακού προγράμματος, έχω πειστεί ότι αυτό είναι ένα πρόγραμμα που επιτρέπει στους μαθητές να υπερέχουν στην οικονομική επιστήμη, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα, το οποίο, με τη συνεχή υποστήριξη και καθοδήγηση της ακαδημαϊκής σχολής, έχει προωθήσει σταθερά τις δυνατότητες των μαθητών του.

Διονύσης Κ

Από τη μέχρι τώρα φοίτηση μου έχω αποκομίσει πάρα πολλές γνώσεις σε θέματα, που αφορούν τη διοίκηση και ακόμη περισσότερα σε ότι αφορά το αντικείμενο της λογιστικής. Το διδακτικό προσωπικό είναι άψογο, αποτελούμενο από καταρτισμένους διδάσκοντες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, οι οποίοι είναι πάντα δίπλα μας.


Χ.Π. (απόφοιτη, 2018)

Έχοντας υπόβαθρο χρηματοοικονομικών σπουδών στην ΑΣΟΕΕ, είχα εξοικείωση με το αντικείμενο, αλλά το ΜΒΑ-Λογιστική έχοντας πολύ ανεβασμένο επίπεδο μπορεί άνετα να συναγωνιστεί τα καλύτερα μεταπτυχιακά της Ευρώπης. Θεωρώ πως το επίπεδο των καθηγητών είναι εξαιρετικό και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην συνέχιση της καριέρας μου σε εταιρεία ορκωτών λογιστών.


B.T.