Μιχάλης Σπουρδαλάκης

Καθηγητής
Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών


Ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης σπούδασε δημόσιο δίκαιο και πολιτική επιστήμη στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στον Καναδά όπου και δίδαξε σε πανεπιστήμια του Οντάριο και του Κεμπέκ.

Από το 1991 διδάσκει πολιτική κοινωνιολογία στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης και από το 2014 είναι Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής της Ελληνικής Επιθεώρησης Πολιτικής Επιστήμης και μέλος της συντακτικής ομάδας του Socialist Register.

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
  1. “Crisis of Transformative Politics and Challenges for the Left Theory”, στο Mapping new Theoretical Agendas and Ideas, Transform, Merlin Press, ετοιμάζεται, 2021.
  2. “Class Politics and Strategies for Party Building”, στο Greg Albo, Stephen Maher and Alan Zuege, (επιμ.) State Transformations: Classes, Strategy, Socialism, Leiden, Boston, Brill, 2021.
Θεμιστοκλέους 6, 3ος όροφος, γραφείο 22
210 368 8908
210 368 8705
mspour@pspa.uoa.gr